Optimizasyon kelimesi özellikle oyunseverlerin hayatında berbat bir yerde. Hepimiz oynamayı severiz ve olabildiğince rahat olmak isteriz. İyi optimize edilmiş bir oyun biraz şenlikli bir ruh hali yaratırken, kötü optimize edilmiş bir oyun aniden mide ekşimesine neden olur. En sevdiğim İngiliz atasözlerinden biri “Bir işin vardı” dır. Pokémon Scarlet & Violet, tek bir konsol olan Nintendo Switch’te çıkış yaptı. Yani tek bir işi vardı ve onu mahvetti. Oyunu oynarken aslında oyundan o kadar zevk aldım ki bir makale için daha iyi bir giriş düşündüm ama bir noktadan sonra OPTİMİZASYON denilen tek dişli bir canavar beni yendi.
Switch için özel olarak piyasaya sürülen bir oyunun ne kadar düşük performans gösterdiği gerçekten önemli değil – PS4-PS5 bir geçiş oyunu olsaydı ve PS4’te bu şekilde çalışsaydı, bu çok mantıklı olurdu. Ancak görsel olarak tatmin edici bir oyun değil (ki bir Pokemon oyunundan pek bir şey beklemiyorum) ve performansı vasat. Aslında tüm bu zorlukların arasında oyun benim için ışıl ışıl parladı. İnanılmaz bir zevkle oynadım. Aslında oyun bitmişti ve bir süredir haritada dolaşıyordum. “Acaba keşfedilecek yeni bir şey mi var!?” duygusuyla dağları, tepeleri gezdim.
Yurt koridorlarında pokemon dövüşleri kesinlikle yasaktır!
Neredeyse tüm Pokémon oyunlarında olduğu gibi, annemizle birlikte yaşadığımız evde yeni bir günü karşılayarak maceramıza başlıyoruz. Süreç bu sefer farklı. Klasik profesöre gidin, ilk Pokemon’unuzu seçin ve uzun çimenlerin arasına girin… Pokemon Academy’de resmen öğrenci olduk. Eski oyunlarda ilk kasabanın bir okulu vardı ve tahtadan PSN=Zehirlendi gibi basit şeyler öğreniyordunuz ama bu sefer bir işletme okulu. Eğer öyleyse, okula üniformayla gidin ve kayıt olun. Bana bento yapan annem beni yurda götürdü ve dinlenmek için eve döndüğümde ustam ve rakiplerim ile tanışıp ilk kez kavga ettim. Ardından dışarı çıkıp yurdunuza yerleştiğinizde, bazı dersler ve bir anlık gerçekle oyun resmen başlıyor. Naranja Akademisi öğrencileri olarak her yıl düzenlenen bir hazine avına katılıyoruz. Hazine avı deyince aklımıza hemen haritalarda gizlenmiş şeyler gelmiyor. Hayatta anlam bulmak gibi daha soyut bir hazine. Sonuçta Japon oyunlarından bahsediyoruz. Bu hazine avı başladığında, Ovalara Atılan modundaki macera ciddi bir şekilde başlar. Bir değil, iki değil, üç farklı ana hikaye görev ağacı bizi bekliyor. Her hikaye ağacının haritaya yerleştirilmiş belirli görevleri vardır ve onlar için bir sıra yoktur. Ancak oyunda her görevin kendi seviyesi olduğu saçmalığı var. Yani, 10. seviye bebek Pokémon ile Buz Salonlarına gidebilirken, onları yenemeyeceksiniz. Ancak oyun, bu mantığı okula uzaklık/yakınlık esasına göre yaparak GYM ve diğer görevlerin seviyesini ölçeklendirmeye çalıştı. Yine de, hangi göreve giderse gitsin zayıf değildi, ama o kadar çok spor salonunda o kadar güçlüydü ki, sıkıcı bir şekilde yolunu buldu ve herkesi tek bir saldırıda yendi.aralarında kavga Bu devasa açık dünyada eski ve yeni pek çok Pokémon ile Game Freak, her yere dağılmış tonlarca Pokémon ile kontrolden çıkan şeylere sahip. Eskisi gibi düşünmeyin çoğu bölgede çok güçlü pokemonlar bulabilirsiniz.Orijinal formları güçlü olmasa bile evrim geçirince havalı olan pek çok pokemon var.Örneğin Nimble isimli bir oyunda yeni eklenen olarak küçük Locust büyür, Lokix adında harika bir Karanlık/Böcek türü Pokémon‘a dönüşür ve hızlı saldırısıyla ellerini gevşetir.